Outdoor vakantie boeken
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de verschillende tussen gordijnen en jaloezieën?

Als het gaat om ramen aan te vullen, zijn er een aantal keuzemogelijkheden die zowel qua schoonheid als qua functionaliteit verbluffend zijn. Van rolgordijnen tot gordijnen, ze zijn allemaal uniek vervaardigd om je ruimte van ultiem comfort te voorzien en tegelijk een grote meerwaarde aan je interieur te geven. Omdat er een aantal keuzemogelijkheden zijn, wordt het moeilijk de juiste te kiezen die perfect aan je behoeften beantwoordt. Als je nieuw bent in het kopen van raambekleding, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Elke soort raambekleding bezit unieke specificaties en heeft verschillende voordelen. We krijgen vaak de vraag of je beter voor gordijnen of voor jaloezieën kunt gaan. In dit blog vergelijken we deze twee soorten raambekleding om je de informatie te geven die je nodig hebt om te beslissen welke beter geschikt is voor je ramen.

Wat zijn de gordijnen?

Als je een huis stylist vraagt welk accessoire de aanblik van je ramen helemaal af kan maken, zullen de meesten vol vertrouwen gordijnen zeggen. Dit zijn de meest geraffineerde manier om je ramen een gedurfd statement te laten maken. Bij het kiezen van de juiste gordijnen moet je letten op kleur en stof, lengte, en voering. Ze zijn populair om zachtheid toe te voegen aan elke hoek van je ruimte. Door gordijnen te kiezen met gedurfde patronen en tinten kun je drama in je ruimte creëren.

Gordijnen zijn lichtgewicht raamoplossingen en blokkeren tot 99% van de lichtinval door de ramen, maar je moet wel de juiste stoffen kiezen. Tot de verschillende stofmaterialen behoren onder meer: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Afhankelijk van de eisen die je aan natuurlijk licht en privacy stelt, kun je de juiste kiezen. Gordijnen van dikke stof zijn goed geschikt om verblinding, UV stralen, en overtollige warmte-omstandigheden te voorkomen, en helpen je energie te besparen. Ze houden het binnen efficiënt op een ideale temperatuur, waardoor de energierekening daalt 

Gordijnen worden losjes opgehangen aan de bovenkant van de ramen of deuren. Ze lopen ofwel op rails of aan gordijnroedes of -stangen. Het is aan te bevelen gordijnen hoog op te hangen van vlak bij het plafond en ze tot op de grond te laten vallen om een illusie van grotere ruimte en hoge plafonds te helpen scheppen. 

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn harde raambekledingen, gemaakt van verschillende materialen en lamelmaten die naar behoefte omhoog en omlaag kunnen worden gebracht. De lamellen zijn bedoeld om strak te blijven zitten om het directe daglicht tegen te houden, maar ze kunnen gekanteld worden om de lichtregeling en de mate van privacy aan te passen. Ze worden meestal bediend met een koord, maar je kunt ze ook motoriseren om van het gemak en de luxe te genieten. Jaloezieën zijn ontworpen voor speciale doeleinden die je binnenshuis een klasse vol traditioneel uitzicht bieden, waardoor de ramen een schone en stijlvolle uitstraling krijgen.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

4 tips voor een ontspannen vakantie in Nederland

Een groepsaccommodatie in Didam met leuke groepsactiviteiten

De waarde van het werk van dit creatief communicatiebureau