Outdoor vakantie boeken
Image default
Dienstverlening

Is jouw voertuig milieuvriendelijk genoeg?

Misschien vindt je het niet zo belangrijk, of zit je er helemaal niet over na te denken: Is jouw voertuig eigenlijk wel milieuvriendelijk genoeg? Want, als dat niet zo is, is de kans groot dat je niet in verschillende gebieden kan komen in Frankrijk. Dit komt door de milieusticker wet, zij willen graag dat specifieke gebieden zo CO2 vrij mogelijk blijven, en zo laten ze alleen auto’s toe met een milieusticker. Wil je checken of je auto goedgekeurd zou worden? Gelukkig hoef je niet helemaal naar Frankrijk te gaan, er zijn genoeg Nederlandse websites die een milieusticker Frankrijk verkopen met een check er bij.

Een nieuwe voertuig, of je voertuig ombouwen?

Stel je voor, je voertuig wordt afgekeurd. Wat dan? Nieuwe auto? Auto ombouwen? Het is een lastige keuze, want het ligt voornaamst op wat de beste keuze is. Misschien is het zelfs tijd voor een nieuwe auto? Ik hoor je al denken: Moet ik echt een nieuwe auto kopen om in die gebieden te komen? Ja, dat moet, maar neem het niet als de enige reden om een nieuwe auto te kopen. Milieuvriendelijke auto’s zijn vaak zuiniger, hoeven minder brandstof en verschillende modellen gaan zelfs langer mee dan niet milieuvriendelijke modellen. Wat dacht je van een elektrische auto?

De milieusticker kan ook naar Nederland komen

Dit is geen fictie, maar een mogelijke feit. Frankrijk heeft al een wet, maar de rest van de Europese Unie is van plan om hetzelfde te doen, ze moeten het alleen nog bespreken hoe. Misschien niet vandaag, maar als de wet is goedgekeurd en als Europese lidstaten er mee eens zijn. Neem bijvoorbeeld Londen, daar zijn verschrikkelijk veel auto’s en zou de wet niet werken, het zou dus verandering moeten hebben. Gelukkig komen er langzaam steeds meer milieuvriendelijke auto’s aan zoals elektrische auto’s waardoor er geen reden is om je nu op dit moment zorgen te maken.