Wasmachine reparatie Amsterdam installeert ook uw wasmachine

Wasmachine reparatie Amsterdam installeert ook uw wasmachine

Een schone, georganiseerde wasruimte kan een efficiënte plek zijn om klusjes te klaren. Een wasmachine die tijdens de draaicyclus te veel trilt of het hele huis schudt, verstoort de haven die u in gedachten hebt. Wanneer de wasmachine trilt, kan dit interne mechanismen en alles in de buurt van het apparaat, inclusief de muren en de vloer, beschadigen.

Het probleem is eenvoudig: de machine staat niet op dezelfde hoogte.

Gelukkig is de fix net zo eenvoudig, dankzij verstelbare poten die op en neer gaan. Dit maakt het gemakkelijk om te leren hoe een wasmachine waterpas te stellen zonder professionele hulp. Volg gewoon deze instructies.

Wasmachine reparatie Amstedam: Een schudwasmachine nivelleren

Zoek uit of de machine waterpas is: gebruik het zeepbelniveau van een timmerman of zoek een app op je telefoon die deze tool nabootst. Plaats uw apparaat naar keuze bovenop de machine, eerst van links naar rechts en vervolgens van voren naar achteren om te zien of deze op niveau staat. Als de bubbel niet zelf centreert, moet je wat aanpassingen doen.

Draai de borgmoer los: de twee voorpoten van de wasmachine draaien op en neer. Voordat u ze kunt instellen, moet u de borgmoer op beide losdraaien.

Stel de voorpoten af: de machine trilt minder snel als deze laag bij de grond staat. Om het apparaat zo laag mogelijk te houden, schroeft u een been helemaal naar binnen en stelt u de andere zo nodig af totdat de wasmachine plat ligt, afhankelijk van het niveau van uw timmerman of de Smartphone-app.

Controleer de achterpoten: de meeste wasmachines hebben zelfnivellerende achterpoten. Als u het apparaat horizontaal en horizontaal hebt geplaatst, laat een tweede persoon u helpen om hem naar voren te kantelen, zodat de achterbenen drie of vier centimeter van de vloer komen. Wanneer u de wasmachine weer neerzet, moeten de poten zich automatisch aanpassen zodat de machine horizontaal van voren naar achteren blijft. Sommige wasmachines hebben echter hetzelfde type verstelbare poten aan de achterkant als aan de voorzijde. In dit geval moet u de achterbenen handmatig instellen totdat de machine waterpas staat.

Draai de borgmoeren weer vast: Controleer met alle aangebrachte aanpassingen het peil van de wasmachine van links naar rechts en van voren naar achteren. Draai vervolgens de borgmoeren tegen de machine aan om te voorkomen dat de poten in de loop van de tijd draaien. Leun tegen het apparaat om ervoor te zorgen dat het niet heen en weer schommelt.

Wasmachine reparatie Amsterdam: Test de wasmachine

Laat de centrifuge draaien en controleer op overmatige trillingen. Als de wasmachine nog steeds trilt, controleer dan nogmaals of alle schroeven goed vastzitten op stapeleenheden en opslaghouders. Beoordeel vervolgens de wasruimte-vloer. Lekken kunnen de vloer verrotten en ongelijkmatig maken, wat een vervanging vereist.

Controleer uw wasmachine elke paar maanden: het is mogelijk dat uw huis in de loop van de jaren blijft hangen en zelfs verschuift van seizoen naar seizoen. Als u extreme trillingen waarneemt, moet u het niveau van de wasmachine opnieuw beoordelen. Houd er dan rekening mee dat ongebalanceerde kleding in een toplader tijdens het centrifugeren kan schudden, dus neem even de tijd om elke batch gelijkmatig te laden. Controleer ook om de paar maanden de balans van uw frontladerunit, want deze apparaten gebruiken aanzienlijk hogere rotatiesnelheden dan topladers.

Voor de installatie van wasmachines en vaawassers belt u met wasmachine reparatie Almere.

https://witgoed-reparatie.net