Outdoor vakantie boeken
Image default
Dienstverlening

De meest voorkomende elektrische storingen

Als we het hebben over het elektrische systeem in uw huis, moet u veiligheid voorop stellen. Wanneer u merkt dat er tekenen zijn van elektrische problemen, dient u zo snel mogelijk een elektricien Helmond spoeddienst te bellen. Dus, wat zijn de elektrische problemen die uw huishoudelijke apparaten en het hele elektrische systeem kunnen beschadigen? De meest voorkomende elektrische storingen zijn stroompieken, uitvallende stroomonderbrekers, overbelasting van het circuit, elektrische schokken, brandende gloeilampen en nog veel meer. Mogelijk kunt u bepaalde elektrische problemen zelf oplossen. Bovendien moet u voor ernstigere elektrische problemen een elektricien inhuren. Hier is de uitleg van elektrische storingen die zich in uw huis kunnen voordoen.

Elektrische overspanning die de apparaten beschadigt

Er zijn veel oorzaken van een stroompiek. Dit elektrische probleem wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door defecte apparaten, blikseminslagen, schade aan het elektriciteitsnet en een slecht elektrisch bedradingssysteem. Hoewel de piek in een microseconde plaatsvindt, kan deze ernstige schade aan elektrische componenten veroorzaken. Het kan ook de levensduur van uw apparaten verminderen. Om de stroompiek te voorkomen, moet u het apparaat dat u niet gebruikt loskoppelen. Daarnaast kunt u ook overleggen met de elektriciens om schade door stroompieken te voorkomen.

Uitschakeling stroomonderbreker en overbelastingscircuit

Wanneer u apparaten met een hoog wattage aansluit, zoals magnetrons, kan dit een uitschakeling van de stroomonderbreker veroorzaken. Dit probleem kan optreden wanneer u apparaten met een hoog energieverbruik tegelijkertijd en op dezelfde bron gebruikt. De stroomonderbreker is bedoeld om uw huis te beschermen tegen kortsluiting en brand. Dus als hij vaak struikelt, is dit een teken dat de stroomonderbreker goed werkt. De manier om uitschakeling van stroomonderbrekers te voorkomen, is door apparaten met een laag wattage te gebruiken. Een ander elektrisch probleem is overbelasting van het circuit. Om overbelasting van powerboards te voorkomen, kunt u alle apparaten die niet in gebruik zijn, verwijderen. Dan moet u geen enkel circuit overbelasten.

Brandende gloeilampen 

Realiseert u zich dat de gloeilampen in uw huis vaak branden? Er zijn veel oorzaken voor het verbranden van gloeilampen. Ten eerste kan het wattage te hoog zijn. Dan zit de isolatie mogelijk te dicht bij je gloeilamp. Bovendien kan het worden veroorzaakt door slechte bedrading op het circuit en het lichtnet. Wanneer uw verlichting flikkert, kan dit worden veroorzaakt door te veel wattage op een schakelaar. Het identificeren van de oorzaak van een brandende gloeilamp kan behoorlijk moeilijk zijn. Het is dus de moeite waard om een ​​elektricien in te huren om de oorzaak van het doorbranden van de gloeilamp te inspecteren.