Outdoor vakantie boeken
Image default
Dienstverlening

Dit kan jij doen tegen een stroomstoring

In nederland gebruiken we allemaal stroom. En soms hebben we dan ook last van een vervelende stroomstoring. Als je een stroomstoring hebt dan kan je geen gebruik maken van de stroom. Dit is heel vervelend want je kan dan geen gebruik maken van apparaten met stekkers. In je huis zijn er heel veel apparaten met stekkers zoals een wasmachine, een oven, een magnetron, een strijkijzer, een televisie, een koelkast, een vriezer etc. Een stroomstoring kan ook heel erg nadelig zijn. Als grote bedrijven worden getroffen door een stroomstoring dan kunnen ze duizenden euro’s verliezen of mislopen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je moet doen als je een stroomstoring hebt.

Keurmerk

Als je de kans op een stroomstoring wilt verminderen dan is het handig om apparaten met een keurmerk aan te schaffen. Als je nog oude apparaten hebt en je wil die laten vervangen dan moet je ze laten vervangen door een apparaat met een CE-label. Apparaten met een CE-label voldoen aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. Apparaten met een CE-label zijn al goed om te hebben. Marr er zijn ook apparaten met een KEMA en een VDE- keurmerk. Deze apparaten zijn uitvoerig getest. 

Overbelasting

Als je stroomstoringen wilt verminderen dan moet je letten op overbelasting. Een stroomstoring komt vaak door overbelasting. Als je overbelasting hebt dan krijg je kortsluiting. En door kortsluitingen ontstaan stroomstoringen. Als je overbelasting hebt dan wil dat zeggen dat je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een bepaalde groep zijn aangesloten. Zo ontstaat er kortsluiting, maar overbelasting is gelukkig makkelijk tegen te gaan. Het enigste wat je moet doen is niet te veel apparaten tegelijk gebruiken. Overbelasting ontstaat al heel snel. Als je in de keuken de vaatwasser aan hebt staan en een gerecht in de oven hebt terwijl je thee gaat zetten, dan kan er al overbelasting ontstaan. Let er daarom goed op hoeveel apparaten je gebruikt.