Outdoor vakantie boeken
Dienstverlening

Waarom leiderschapstraining een topprioriteit zou moeten zijn

In de V.S. is er door Expertus een studie uitgevoerd die aangaf dat 48% van de onderzochte bedrijven hun trainingsbudgetten terugschroefden als gevolg van de economische situatie. Met de economie in een neerwaartse spiraal werden de bezuinigingen doorgezet. Volgens Business Week is leiderschapsbegeleiding essentieel in elk economisch klimaat om te zorgen voor voortdurende groei op zakelijk vlak. 

Het artikel maakt de vergelijking tussen een gebrek aan persoonlijk leiderschap en onkruid dat een tuin overwoekert; met een voortwoekerende recessie, focussen managers zich vooral op het behouden van de status quo in plaats van hun team te motiveren richting groei. Het gebrek aan leiderschapstraining zorgt ook voor een gebrek aan motivatie en focus bij werknemers, waardoor de groei stagneert of stil blijft staan. Zelf in economisch zware tijden is het noodzakelijk dat leiderschapstraining blijft bestaan. 

Tijdens de laatste paar jaren van economische crisis zijn werknemers onzeker geworden over hun banen, wat het moraal aangetast heeft; een gebrek aan leiderschapstraining heeft ervoor gezorgd dat managers niet de belangrijke begeleiding aan hun werknemers hebben verleend. Om het allemaal samen te vatten: de schaarste aan beschikbare banen in combinatie met werkzekerheid en een afname in leiderschapstraining heeft ervoor gezorgd dat de productiviteit van werknemers enorm achteruit is gegaan. Door effectieve leiderschapstraining te implementeren kan de tuin weer gaan groeien en bloeien – efficiënter en gemotiveerder personeel, uiteindelijk resulterend in gestage groei van het bedrijf. 

Business Week vermeldt verder dat leiderschapstraining, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet alleen maar voor resultaten op langer termijn zorgt. Dit artikel beweerd dat resultaten al diezelfde middag zichtbaar zijn. Makkelijk toepasbare strategieën zoals een eendaagse workshop kan het team motiveren, het personeel stimuleren en de vaardigheden binnen elke team verbeteren. Binnen enkele uren kan de motivatie en productiviteit substantieel verhoogd worden – met behulp van een goede leider. 

Verschillende topics die in een leiderschapstraining behandeld moeten worden zijn het stellen van doelen, teambuilding, het assisteren van het team in het bereiken van hun maximale potentieel, persoonlijke doelen stellen en leren hoe persoonlijke en zakelijke doelen met elkaar verenigd kunnen worden. Begeleiding vanuit het leiderschap is essentieel voor werknemers om hun drive en ambitie te kunnen vinden; ze moeten zich noodzakelijk en capabel voelen, anders voelt het voor hen of ze gewoon elke dag naar het werk gaan, iets dat niet productief is voor de groei van de werknemer nog voor het bedrijf. 

Goede ondernemers realiseren zich dat leiderschapstraining een investering is in hun werknemers en uiteindelijk in het succes van hun bedrijf. Zelfs in een dalende economie kan een investering in leiderschapstraining het bedrijf als geheel wordt verkwikken. Volgens het artikel zou goede leiderschapstraining het volgende moeten bevatten: 

-Verbinding met het personeel – Managers betere coaches en mentors maken – Luisteren en feedback geven – Een duidelijke visie hebben – Begrijpen hoe lossen onderdelen tezamen een hele machine vormen

Leiderschapstraining helpt bedrijven om zich te ontdoen van de negatieve aspecten die het bedrijf naar beneden halen, en voedt nieuwe leiders die zorgen voor hernieuwde groei en energie, met grotere winst tot gevolg.

 

 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training