Outdoor vakantie boeken
Image default
Dieren

Warmtebeeld camera kopen? Koopgids voor warmtebeeldcamera’s

Warmtebeeldcamera’s stralen warmte uit en kunnen objecten detecteren die anders onzichtbaar zouden zijn voor het menselijk oog. Warmtebeeldcamera’s kunnen het beste tijdens de nachtelijke uren worden gebruikt, voor bijvoorbeeld zoek- of reddingsoperaties. Het nadeel van warmtebeeldcamera’s is dat het niet goed werkt in gebieden met veel bomen, omdat bomen goed zijn in het voorkomen dat de warmte ontsnapt. Infraroodcamera’s werken het beste op heldere dagen of overdag. Je kan een warmtebeeld camera kopen voor verschillende redenen. Deze camera’s zijn namelijk ideaal voor het zoeken naar mensen in koude omgevingen of tijdens de vroege ochtenduren. Daarnaast is het mogelijk om te detecteren waar bepaalde warmte een gebouw verlaat. Infraroodcamera’s werken ook goed in situaties waar er veel contrast is tussen de achtergrond en het object.

 

Wat zijn de verschillende thermische camera’s?

Een warmtebeeld camera kopen kan veel geld kosten, waardoor het belangrijk is om de verschillen tussen de thermische camera’s te weten. Thermische camera’s zijn een soort infraroodcamera’s. Ze gebruiken infrarood licht om een beeld te produceren. Infraroodcamera’s en nachtzichttechnologie gebruiken vergelijkbare concepten, maar de manier waarop ze werken is anders. Infraroodcamera’s worden meestal gebruikt om hitte in realtime te detecteren en thermische beeldvorming wordt meestal gebruikt bij zoek- en reddingsmissies en bij militaire operaties. Nachtzichtcamera’s worden gebruikt voor bewakingsdoeleinden omdat ze het meest gevoelig zijn voor weinig licht.

De beste systemen om een warmtebeeld camera van te kopen

Warmtebeeldcamera’s zijn niet alleen meer voor het leger en de rechtshandhaving. Zelfs burgers kunnen een warmtebeeld camera kopen om hun huizen in de gaten te houden of om dieren in het wild in hun gebied te volgen. Hieronder een aantal systemen om aan jouw behoefte te voldoen:

  • Flir-systemen: Flir Systems bestaat al sinds 1978 en gebruikt sinds 1982 warmtebeeldcamera’s. Ze bieden een brede selectie van verschillende infraroodcamera’s die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, waaronder: huisbeveiliging, professioneel reddingswerk, het volgen van dieren en nog veel meer.
  • Seek Thermal is een relatief nieuw bedrijf dat in 2008 werd opgericht door veteranen uit de warmtebeeldindustrie met meer dan 40 jaar ervaring. Ze zijn gespecialiseerd in twee producten: thermische camera’s en warmtebeeldsoftware. Ze bieden ook trainingsdiensten aan via hun bedrijfswebsite die professionals kunnen helpen deze nieuwe tools te leren gebruiken.

 

https://www.jvs-outdoor.eu/thermisch-warmtebeeld