Outdoor vakantie boeken
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een compressie bh

Het belang van een compressie bh

Wanneer jij je laat helpen aan je borsten, om wat voor reden dan ook, dan zal je na een medische ingreep gedurende een aantal weken flink last hebben van je borsten. Niet zo gek natuurlijk aangezien je een snee hebben gemaakt om er eventueel implantaten in te doen. Vooral wanneer er een borstvergrotende operatie is uitgevoerd, zal dit in het begin zorgen voor een naar gevoel. Je kunt je immers wel voorstellen wat er gebeurt, wanneer er zowel in je huis wordt gesneden als opgerekt wordt door een implantaat. Deze zal op ten duur gaan zwellen, waardoor het belangrijk is dat er druk op gezet blijft worden. In het begin zal dit gebeuren door middel van een drukverband, maar daarna een een compressie bh van belang. Waarom, dat vertellen we je hier!

Zwelling tegengaan

Een compressie bh is een beugelloze bh die ervoor zorgt dat je borsten na de operatie niet de kans krijgen om op te zwellen. De eerste paar dagen zullen je borsten stevig zijn verbonden met een drukverband, maar daarna zal er toch moeten worden gekeken hoe het geheel zich aan het herstellen is. Er zal daarna geen nieuwe drukverband worden aangelegd, waardoor het vanaf dit moment belangrijk is om een compressie bh te gaan dragen. Deze bh zorgt ervoor, dat je borsten niet kunnen bewegen en door de tegendruk minder kans hebben om op te zwellen. Heb je niet direct een compressie bh in de kast liggen, geen probleem! Een sport bh met vulling is in het begin ook geen probleem. Deze heeft in principe dezelfde werking als een compressie bh.

Wanneer draag je een compressie bh?

Zoals hierboven al aangegeven, is de voornaamste reden wanneer je er eentje draag op het moment dat je geholpen wordt aan je borsten. Dit kan zijn wanneer je kiest voor een vergroting, maar ook wanneer jij liever een maatje kleiner wilt. Het is immer niet heel praktisch om rond te lopen met cupmaat g. Ook wanneer je zwanger bent, kan er worden geadviseerd een compressie bh te dragen. Vooral gezien het feit je borsten in deze periode groeien en een stuk gevoeliger worden. Door het dragen van een compressie of sport bh, zal dit dezelfde uitwerking hebben op je borsten als na een ingreep. Er is namelijk alles aangelegen om je borsten zo min mogelijk te laten bewegen. Onderschat het belang dus absoluut niet en blijf deze bh dragen zolang de dokter dit adviseert en jij gevoelige borsten hebt.