Outdoor vakantie boeken
Image default
Fotografie

3 dingen waar je aan kunt denken bij het kopen van een camper

Ben je van plan voor het eerst een camper te kopen? Dan heb je natuurlijk in eerste instantie te maken met je budget en je wensenlijstje. Door deze in je zoektocht constant mee te nemen, kom je al een heel eind. Maar er zijn waarschijnlijk ook dingen die je vergeet bij het kopen van een camper, die toch belangrijk kunnen zijn. In dit artikel neem ik je daarom mee in een aantal dingen waar je ook aan kunt denken bij het kopen van een camper. 

Duurzaamheid bij het kopen van een camper

Met de camper op vakantie gaan is niet alleen leuk, het schijnt ook nog eens één van de meest duurzame manieren te zijn van op vakantie gaan, zeker als je het vergelijkt met het vliegtuig. Maar ook tijdens het kopen van een camper kun je rekening houden met duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld naar de brandstof die in de camper moet en naar de uitstoot. Een oudere camper kan al snel een stuk vervuilender zijn dan een nieuwe. 

Tweedehands of nieuw kopen?

Om nog even door te gaan over duurzaamheid, een ander ding dat je mee kunt nemen in het kopen van een camper is of je voor een tweedehandse of voor een nieuwe camper wilt gaan. Kies je voor een nieuwe camper, dan weet je zeker dat alles gloednieuw is, maar betaal je hier ook een hogere prijs voor. Een tweedehands camper kan net zo goed zijn als een nieuwe, maar is vaak wel een stuk goedkoper en het is daarnaast ook duurzamer. Kies bijvoorbeeld voor een tweedehands Adria camper in plaats van voor een nieuwe. Zeker als je nog geen ervaren camperrijder bent, kan het handig zijn te beginnen met een tweedehandse. 

Wat wil je met de camper?

Campers kunnen al snel flink van elkaar verschillen, vooral als het gaat om de functionaliteiten. Het is dan ook goed om te bedenken wat je met de camper van plan bent. Zo weet je wat jouw nieuwe camper moet hebben om aan te sluiten op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een lange reis maken en veel ‘wild’kamperen, dan is een grotere watertank belangrijk, maar zijn er ook andere eigenschappen die de camper nodig heeft. Wanneer je niet weet wat handig is, kun je dat natuurlijk altijd vragen aan iemand die er verstand of ervaring mee heeft.