Outdoor vakantie boeken
Image default
Onderwijs

Circus als onderdeel van ckv? Zeker weten!

Culturele kunstzinnige vorming en circus, horen zij bij elkaar?

Als je aan kunstzinnig en cultuur denkt, denk je dan ook aan circus? In het verleden is circus niet altijd als hoogstaand beschouwd geweest. Een circusgezelschap was vaak een rondtrekkende groep die men in de dorpen gedoogde, maar eigenlijk liever kwijt was. Gelukkig is dit helemaal anders nu. Circus is een echte kunst geworden en helemaal deel van onze cultuur geworden. Het publiek kan de techniek van circusacts heel erg appreciëren en bewonderen. Denk maar eens aan daverende succes van Cirque du Soleil. Er bestaan zelfs staatscircussen waar heel wat geld in gestopt wordt. De acts zijn dan ook fenomenaal. Circus is helemaal terug van weggeweest. Het mag dan zeker niet ontbreken in je Culturele kunstzinnige vorming op school!

Hoe zet je circus op je programma ckv?

Wanneer je van je leerlingen de vraag krijgt om zelf eens aan circus te doen, of een van je docenten stelt dit voor, krijg je het dan ook warm en koud tegelijkertijd? Het is zeker een leuk idee, maar hoe vul je het in? Geen nood, er bestaan workshops voor circus activiteiten. Je bespreekt je ideeën met de organisator van de workshops en je wordt doorheen heel het proces begeleid. Jouw inbreng is cruciaal, de uitvoering en het organiseren van de circus activiteiten kun je aan experts overlaten. Je wil misschien een eenmalige circus workshop, of je wil een hele dag aan circusactiviteiten doen. Of wil je circus regelmatig op de agenda plaatsen? Het kan allemaal! Workshops zijn altijd op maat gemaakt en aangepast aan je leerlingen en aan jouw wensen.

Circus workshops, talloze mogelijkheden

Een workshop wordt omschreven als een plek of activiteit waarbij de tools worden aangereikt om alleen of in groep zaken te gaan creëren. Inderdaad, circus workshops zijn echt werkplekken waar actief gewerkt wordt. Stilzitten en kijken vanaf de zijkant is hier niet aan de orde. Je leerlingen gaan actief aan de slag in verschillende disciplines: goochelen, jongleren, zingen, dansen, acrobatiek, slapstick… noem maar op! Ze gebruiken al hun talenten en leren in groep werken om tot een perfect resultaat te komen. Als dat geen levensles is!

https://grotebroer.com