Outdoor vakantie boeken
Image default
Vakantie

Alles wat je nodig hebt voor de fietsvakantie

Het is zomer, jij en je partner, met of zonder de kinderen, hebben besloten om op fietsvakantie te gaan. Je wilt 3 weken fietsen in Frankrijk en België, dus je moet goed voorbereid zijn met wat je mee gaat nemen en hoe je dat precies gaat doen. Je denkt misschien “is het niet logisch wat je allemaal mee moet nemen?”, maar er zijn meer dingen die handig en vooral essentieel zijn om mee te nemen op je volgende fietsvakantie. Dingen zoals een slaapzak, verlichting en goede fietsendragers spreekt misschien voor zich, maar je moet wel weten hoe je het allemaal goed moet gebruiken en dat ze goede kwaliteit zijn, zoals de thule fietsendrager. Je wilt niet onderweg zijn en opeens door hebben dat iet kapot is of je verlichting leeg is van batterij. Nogmaals, het klinkt misschien logisch en je denkt dat je er klaar voor bent, maar er zijn specifieke dingen die mensen vaak over het hoofd zien en vergeten.

De beste kwaliteit uitkiezen voor je fietsvakantie

Zoals eerder vermeld, is het hebben van de beste kwaliteit apparatuur voor uw fietsvakantie essentieel. Ga je maar 3 dagen op fietsvakantie in het land, dan is het begrijpelijk dat je misschien niet investeert in zeer luxe uitrusting. Wanneer je echter besluit een langere reis te maken, zoals die 3 weken fietsen in Frankrijk en België, is kwaliteit de sleutel om veiligheid en comfort tijdens je reis te garanderen. Zeker als je ook kinderen meeneemt, wil je zeker weten dat je alles voor ze hebt. Ook al neem je kinderen niet mee, is het alsnog belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed verzorgd en veilig is, want je wilt niet in ‘the middle of nowhere’ zijn en dingen opeens niet meer werken of leeg zijn, zoals je waterfles of de batterijen. Over kwaliteit gesproken, er zijn specifieke merken en artikelen die speciaal gemaakt zijn voor grotere of kleinere fietsvakanties. Zo zorgen deze specifieke merken voor, bijvoorbeeld, de beste kwaliteit slaapzakken om je warm te houden wanneer dat nodig is, of juist koel genoeg in de zomer. Ook bepaalde fietsendragers, zoals de fietsendrager genoemd in het begin, is van de beste kwaliteit en zorgt ervoor dat alles eenvoudig verloopt voor je reis. Dit zijn maar twee van de meest belangrijke dingen die je nodig kan hebben voor je fietsreis, ongeacht lang of kort. 

Wat is er allemaal nog meer nodig?

Slaapzakken, juiste verlichting en fietsendragers zijn allemaal al genoemd als essentiële onderdelen van je fietstocht, maar er is nog veel meer nodig om je reis goed te laten verlopen. In bepaalde landen kunnen de wegen riskanter en hobbeliger zijn, of meer omhoog of omlaag gaan vergeleken met Nederland. Daarom is het veilig en verantwoord om de juiste banden voor je fiets te hebben. Het meenemen van een fietshelm is ook cruciaal om de veiligheid van jouw en iedereen die bij jou aansluit te garanderen. Verder zijn dingen, die vast zelf ook in je opkomen, zoals een degelijk fietsslot, een fietspomp, snelbinders, een goeie waterfles, waterdichte fietstassen, en nog veel meer, handig voor je fietsvakantie. Zonder deze essentiële dingen kom je minder ver dan je denkt, en kan er van alles en nog wat gebeuren op je fietsvakantie. Dus: be prepared!