Outdoor vakantie boeken
Winkelen

Nieuwe lichtstraten

Het bouwen van lichtstraten is nu goedkoper geworden dan ooit omdat het hele proces nu automatisch gaat. Machines aangestuurd door computers bouwen de lichtstraten in grote fabrieken waardoor het veel sneller gaan en doordat er weinig mensen aan te pas komen ook goedkoper.

Massaproductie

Massaproductie is niet een nieuwe concept en grote fabrieken ook niet. Het was vroeger wel anders want aan de lopende band stonden er ook mensen. Massaproductie was sneller en goedkoper maar er kwamen nog wel veel mensen aan te pas. Aan de lopende band waren er duizenden mensen aan het werk met ieder een eigen taak. Nu zijn deze taken overgenomen door machines, apparaten en computers. In een fabriek waar een paar duizend mensen vroeger werken zijn het er nu minder dan honderd. Toch produceren ze meer en kost het veel minder. Zo is het ook met de productie van lichtstraten.

Voordeel voor de consument

Voor de consument heeft dit voordeel want goedkoper produceren betekent dat de prijzen van de producten in de winkel ook lager zijn. Zo zijn de prijzen van de lichtstraten flink gezakt en is het kopen ervan voor meer mensen mogelijk. Ook de gemiddelde Nederlanders kunnen nu lichtstraten kopen en laten installeren.