Outdoor vakantie boeken
Architectuur

Bouwen van een veranda

De meeste huizen hebben geen veranda tenzij de vorige eigenaar er een heeft laten bouwen. Ook nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig niet met een veranda gebouwd en als je dus een veranda wilt moet je het zelf laten bouwen.

Een veranda is een luxe en een extra optie waardoor de meeste huizen het niet hebben. De eigenaar kan er zelf voor kiezen om een veranda te laten bouwen en dit geeft het huis ook meer waarde. Een huis met een veranda in dezelfde straat als een huis zonder veranda is dus meestal meer waard. Het bouwen van een veranda is niet bepaald goedkoop. Wanneer je een veranda laat bouwen is het dus ook een investering in het huis.

De meeste mensen blijven een lange tijd in dezelfde huis wonen en soms wonen ze er levenslang. Een veranda is dan ook iets waar ze zelf van willen genieten en ze oden het niet puur om de waarde van de woning te laten stijgen. Als je een mooie tuin hebt past een veranda er perfect bij. Zo kunnen de bewoners altijd van hun tuin genieten ongeacht wat voor weer het is. De meeste veranda zijn namelijk afgesloten en zo kun je zelfs van het tuin genieten als het regent.