Outdoor vakantie boeken
Image default
Zorg

De beste zorg in de regio: daar gaat het om bij Salland

Overweegt u volgend jaar over te stappen naar een nieuwe ziektekostenverzekeraar en dan eventueel uw eigen bijdrage aanvullend te verzekeren? Als u in Gelderland of Overijssel woont, kunnen we Salland van harte aanbevelen. Op www.salland.nl kunt u:

–        de premie berekenen;

–        pakketten onderling vergelijken;

–        zorgadvies vragen.

Zorgkaart Nederland

Onder ZorgAdvies verstaat Salland onder meer het volgende: zorgverleners zoeken, zorgbemiddeling, zorggids Bianca, kwaliteitsnormen, Zorgkaart Nederland. De Zorgkaart is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Zorgkaart Nederland staat vol met ervaringen. Zoeken op www.zorgkaartnederland.nl kan via zorgverlener, persoon, plaats of postcode. Stel u zoekt een specialist en u woont in Den Haag. U typt uw postcode in en vervolgens het beroep, bijvoorbeeld diëtist. U krijgt een lijst te zien met alle diëtisten in de buurt en u ziet ook direct het gemiddelde cijfer dat patiënten hebben gegeven. Als u op een naam klikt, leest u of het om een man of vrouw gaat en waar hij / zij werkt. De waarderingen staan gerangschikt op datum: de laatste bovenaan, de eerste onderop.

Blogartikelen

Op salland.nl staan interessante blogartikelen. Er worden onderwerpen behandeld als gezond snacken, gezond broodbeleg en gezond borrelen. Ook bewegen is een aandachtspunt. Een paar titels van blogs: ‘Salland tips om in beweging te komen’, ‘Tips om meer te bewegen: variatie!’ en ‘Voorkom ‘kantoorbillen’ door te lang te zitten’. In de artikelen gaan de Salland medewerkers ook in op de actualiteit. Een interessant topic in dit verband is ‘Cardiologe pleit voor grotere verschillen tussen mannen en vrouwen’. De arts in kwestie is Angela Maas, vrouwen-cardiologe bij het Radboudumc. Maas verwoordt haar standpunt als volgt: “Ik heb mij als cardioloog gespecialiseerd in hart- en vaatziekten bij vrouwen. Medische zorg is vaak – onterecht – afgestemd op het mannenmodel. Klachten, diagnostiek en behandeling van hartproblemen verschillen wezenlijk tussen mannen en vrouwen. Ik wil anderen enthousiasmeren om meer naar deze verschillen te kijken. Want: dan ga je ook meer zien.” Zo staat te lezen op salland.nl en de website van het Radboud universitair medisch centrum.

https://www.salland.nl/