Outdoor vakantie boeken
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij stroomuitval?

Een stroomstoring kan in korte tijd optreden. Soms kan het echter meerdere dagen duren. Als uw buurt hetzelfde probleem ondervindt, kan dit worden veroorzaakt door het centrale elektriciteitsbedrijf. Als de stroomstoring echter alleen in uw huis optreedt, moet u snel elektricien Oss bellen. De stroomstoring wordt meestal veroorzaakt door wind of storm die de hoogspanningslijn beschadigen. Tijdens een stroomstoring moet je leven zonder verlichting, verwarming, airconditioning en warm water. Deze aandoening kan een uitdagende situatie zijn waarmee u te maken krijgt. Als je je gezin en huis wilt beschermen tijdens de stroomstoring, kun je hieronder een aantal tips doen.

Voor stroomuitval

Voordat de stroomstoring optreedt, moet u goed voorbereid zijn. U moet alle apparaten opsommen die elektriciteit nodig hebben. U moet de batterijen en andere stroombronnen voorbereiden om ze op te laden wanneer de elektriciteit uitvalt. Je moet een powerbank hebben om je mobiele telefoon op te laden. Bovendien moet elk huis zaklampen hebben. Om voor de verwarming te zorgen, kunt u een houtgestookte open haard voorbereiden. Wanneer de stroomstoring in de winter optreedt, is uw huis altijd warm. Bovendien moet u een noodgenerator voorbereiden. U dient de staat van deze generator te controleren om er zeker van te zijn dat deze goed kan werken.

Tijdens stroomuitval

Wanneer de stroomstoring alleen in uw huis optreedt, dient u een elektricien te bellen om de problemen te identificeren. Als de stroom van de buren echter ook uitvalt, moet u contact opnemen met de elektriciteitsvoorziening. In deze situatie moet u alle huishoudelijke apparaten en elektronische apparaten uitschakelen. Zet de thermostaat lager om schade door de stroomstoot te voorkomen wanneer de elektriciteit is hersteld. Bovendien moet je je koelkast niet openen tenzij je hem nodig hebt. De vriezer kan uw voedsel bevroren houden wanneer de deur altijd gesloten is. Als u een generator gebruikt, zorg er dan voor dat u deze buiten plaatst.

Na stroomuitval

Koppel alle huishoudelijke apparaten los voordat u de elektrische hoofdschakelaar inschakelt. Zo voorkom je schade aan je apparaten door een stroomstoot. Zorg ervoor dat het elektrische systeem stabiel is voordat u alle elektronische apparaten op de stroombron aansluit. Vervolgens kunt u de watertoevoer inschakelen. Controleer daarna je eten in de koelkast. Als het voedsel is ontdooid, moet u het snel koken of weggooien als de toestand slecht is.