Outdoor vakantie boeken
Image default
Toerisme

Avontuurlijke outdoor vakanties voor jongeren

Vakantie is natuurlijk altijd leuk. Een actieve outdoorvakantie biedt echter nog meer mogelijkheden om van jouw vakantie echt een onvergetelijke reis te maken. Doordat je daadwerkelijk dingen meemaakt en beleeft, beleef je een outdoor vakantie intenser dan een zonvakantie.

De actieve jongerenvakanties van Simi zijn een aanrader voor mensen tussen de 18 en 32 jaar die op zoek zijn naar een actieve vakantie waar geen voorgaande kennis voor vereist is.

Jongerenvakanties met outdoor elementen

Als het om jongerenvakanties gaat denken mensen al snel aan feestvakanties aan de Costa. In de praktijk zijn er gelukkig veel meer mogelijkheden voor jongeren, variërend van rondreizen tot outdoor vakanties. Natuurlijk wordt daarbij ook gezelligheid niet geschuwd, maar het hoofdonderdeel van deze reizen is het vieren van een echte actieve reis.

Elke jongeren vakantie bij Simi heeft een min of meer actief programma. Er zijn reizen met echt een outdoorprogramma, maar ook reizen met meer cultuur en historie tijdens de reis zelf. Zo is de wandelvakantie Ierland een reis waar je niet alleen maar gaat hiken, maar ook verschillende stadjes bezoekt, natuurparken ziet en natuurlijk een kasteel bezoekt.

Elke jongeren vakantie heeft wel elementen van een outdoor reis in zich. We hebben de meest actieve reizen voor je op een rijtje gezet:

Outdoor in Slovenië

Als outdoorland is Slovenië steeds populairder onder Nederlanders. Hoewel de bergen er niet extreem hoog zijn, is het een waar paradijs voor outdoorliefhebbers. Er zijn talloze prachtige valleien met bergen, snelstromende kristalheldere rivieren en veel mogelijkheden om outdoor sporten te beoefenen.

In Slovenië beleef je een echt avontuur. Raften, bushcraft, kajakken, canyoning, e-biken in de natuur of gewoon mountainbiken en meer zijn allemaal mogelijk.

Actief in Kroatië

Wellicht is Kroatië niet het eerste land dat in je op komt als je denkt aan een actieve vakantie voor jongeren. Toch is Kroatië veelzijdiger dan je zou verwachten. Wat je er allemaal kunt beleven? Onze reizen vertrekken allemaal vanuit de stad Split, in het zuiden in de regio Dalmatie.

  • Zeekajakken en snorkelen – de regio leent zich perfect voor wateractiviteiten. Zeekajakken is een ontspannen manier om de prachtige natuur te ontdekken. Doordat de Adriatische zee een vrij kalme binnenzee is en het water erg helder, is zeekajakken en snorkelen een perfecte combi.
  • Raften – weliswaar niet zo spectaculair als op sommige andere plekken, maar gecombineerd met het warme weer een heerlijke activiteit
  • Canyoning – afdalen door een rivierkloof. Een tamelijk spectaculaire canyoningtocht maak je eenvoudig in de buurt van Split.
  • Ziplinen – de zipline bij Omis is er 1 die altijd goed in de smaak valt. Niet goedkoop, wel leuk!

Bij een outdoorvakantie naar Kroatie combineer je zon, zee en strand met goede activiteiten die je de nodige adrenaline opleveren.

Actief in de Franse Alpen

Vanuit het stadje Guillestre worden al jaren actieve vakanties georganiseerd. Er is een groot scala aan avontuurlijke activiteiten die je hier kunt beleven. Zo kun je paragliden, raften, canyoning, hydrospeed, via ferrata’s, rotsklimmen en nog veel meer beleven. Voor de echte outdoor enthousiasteling die tijdens de vakantie ook een stuk adrenaline wil voelen is dit DE plek om vakantie te vieren. Omringd door hoge bergen en vlakbij een gezellig stadje beleef je een heerlijke vakantie. Het weer in Zuid-Frankrijk is over het algemeen lekker met temperaturen zo tussen de 25 en 30 graden in de zomer, met een verfrissend windje.

Een vakantie met avontuur

Al jaren worden er actieve vakanties georganiseerd. Wat hierbij opvalt is dat het doen van een actieve vakantie ervoor zorgt dat mensen helemaal ontspannen. Als je aan het raften bent is er weinig tijd om iets anders te doen dan in het moment te leven. De activiteiten zorgen ervoor dat je gedwongen wordt om even alleen bezig te zijn met wat je op dat moment aan het doen bent. Een perfecte manier om te ontspannen.

Alleen of met vrienden?

Het grootste deel van de reiziger boekt de actieve reizen alleen. Vaak doordat vrienden andere interesses hebben bijvoorbeeld. Doordat je altijd reist met een groep leeftijdsgenoten waarmee je vervolgens ook nog allerlei intensieve avonturen beleeft, leer je elkaar tijdens de vakantie goed kennen. Vele vriendschappen zijn dan ook het gevolg hiervan.

Het maakt dus niet zoveel uit of je met iemand reist die je al kent of je aansluit terwijl je nog niemand kent. Onderweg naar de bestemming kom je met elkaar in gesprek, maar ook vooraf kun je al uitgebreid kennismaken met elkaar door jezelf toe te voegen aan een whatsapp groep.

Jongerenvakanties met pit dus!

Geen geijkte jongeren vakanties, maar georganiseerde reizen met een beetje extra avontuur. Bij elke groepsreis boek je een vast programma dat inbegrepen is bij je reissom. Dit zijn over het algemeen activiteiten die voor iedereen leuk zijn en die je eigenlijk niet kan missen. Daarbuiten kun je op eigen gelegenheid nog kiezen om extra activiteiten bij te boeken en zodoende je reis verder uit te breiden.

https://www.simi-reizen.nl