Outdoor vakantie boeken
Image default
Toerisme

Waarom je een jongerenreis moet overwegen!

Bij een jongerenreis boek je een vakantie met andere reizigers rond dezelfde leeftijd. Hier ligt de nadruk bij jongerenreizen natuurlijk op jongere reizigers. Bij Simi Reizen is dit een leeftijd tussen de 18 en 32 jaar. Je boekt online op de website de reis met het programma dat jou aanspreekt en wordt dan in de groep geplaatst bij andere jonge reizigers.

Samen met handige informatie ontvang je dan jouw vluchtgegevens. Op dit moment kan het voorbereiden op je reis dan beginnen. Naarmate je dan dichter bij de reisperiode komt, heb je vaak al een beetje kennis gemaakt met je reisgroep. De gezonde spanning zakt al iets meer weg en zodra je op bestemming bent kun je alleen nog maar genieten!

Waarom mee met jongerenvakanties?

Jongerenreizen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je jongerenvakanties in het verre Azië, maar ook avontuurlijke rondreizen in de bosrijke Europese gebieden. Reizigers hebben steeds meer keus en dit in combinatie met een aantal andere voordelen maakt dat het ondernemen van single reizen in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Voordelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

–       Je maakt tijdens de reizen nieuwe vrienden;

–       Je bent onafhankelijk van andere reizigers;

–       Een programma hoef je niet zelf op te stellen. Je volgt simpelweg gewoon het programma van de reisorganisatie op;

–       De reizen zijn keer op keer getest.

Welke jongeren reizen zijn er buiten Europa?

Genoeg! Dat kunnen we alvast met zekerheid zeggen. Bij het ondernemen van rondreizen in het buitenland met jongeren wordt er toch vaak snel gedacht aan campingvakanties in Europa, met veel activiteiten en een hoop gefeest. Hoewel deze ook heel leuk zijn, zijn sommige reizigers toch iets meer op zoek naar avontuurlijke bestemmingen die iets verder weg liggen. En die hebben reisorganisaties natuurlijk ook.

Ben je dus een reiziger die al op jonge leeftijd diverse landen op zijn of haar bucketlist hebt staan en lijkt je het te gek om een, voor jou, onbekend land samen te ontdekken met jonge reizigers? Dan zijn hier de leukste jongerenreizen buiten Europa uit het reisaanbod van Simi Reizen:

Jongerenreis Tanzania en Zanzibar

Als je op zoek bent naar de ideale locatie om de big five te spotten, dan is Tanzania een reis die je zeker moet overwegen. In 16 dagen tijd ontdek je de hoogtepunten van dit land aan de Afrikaanse westkust. Je doet mee aan diverse wildlife safaris waar een gids je meer vertelt over de diersoorten die hier leven en ontdekt een paar ongelooflijk mooie locaties!

Als afsluiter vertoef je ook nog een paar nachten op Zanzibar om na een hoop avontuur ook nog even heerlijk bij te komen, dat is waar vakantie nu immers ook voor is!

Groepsreizen Nepal

Een van de avontuurlijkste reizen die we hebben in ons reisaanbod is de groepsreis naar Nepal. We moeten eerlijk zijn, deze reis is nu niet voor elke reiziger weggelegd. Je zult er wel wat conditie voor nodig moeten hebben. Maar ben jij nu wel van een intensieve wandelvakantie dan kan Nepal wel wat voor jou zijn!

Tijdens de rondreis ontdek je de eerste paar dagen de hoofdstad Kathmandu, waar je eerst deze stad ontdekt. Op dag 4 begint de reis dan echt. Hier staat dan de eerste trekking op het programma. De volgende dagen wijd je dan aan het trotseren van Mount Everest. Het hoogste punt dat je deze reis gaat bereiken is Mount Everest Basecamp op een hoogte van 5.364 meter!

Grand Tour of the West

Een reis waar je meer per auto doet dan met de voet is de Grand Tour of the West in Amerika. Deze reis is ideaal voor iemand die de Grand Canyon en een paar bijzondere steden van Amerika al een tijdje op zijn of haar bucketlist heeft staan.

Tijdens de reis ontdek je als geen ander het Amerikaanse landschap tijdens het bezoeken van de vele nationale parken van de westkust. Hoogtepunten die je bezoekt zijn:

–       Zion National Park

–       Peek-a-boo Canyon

–       Bryce Canyon

–       Arches National Park

–       Canyonlands National Park

–       Monument Valley

–       Grand Canyon National Park

–       Route 66

Daarnaast sluit je af in de twee prachtige steden Los Angeles en Las Vegas, waar je je eigen programma kunt indelen voor de laatste dagen.

Groepsreizen Ecuador

Of reis je iets meer richting het zuiden naar het diverse Ecuador met uiteenlopende gebieden? Ook hier gaat het om een wandelvakantie die op sommige momenten relatief uitdagend kan zijn. Maar voor de prachtige natuurgebieden die je tijdens deze rondreis Ecuador ontdekt moet je er wel iets voor over hebben natuurlijk…

Tijdens de reis ontdek je de eerste paar dagen gelijk hoe divers het Ecuadoraanse landschap is als je reis langs de hoogtepunten van het land. Zo ontdek je een regenwoud, doe je een krater wandeling en trek je door een kloof heen. Ook ontdek je een letterlijk hoogtepunt van de reis zodra je de Chimborazo vulkaan beklimt tot een hoogte van 5000 meter!

Rondreizen Vietnam

Vietnam ontdek je tijdens een rondreis langs de kust. Het land kent veel hoogtepunten die verspreid zijn over het hele land. Het gaat hier dus om een echte rondreis waar je in korte tijd het land uitgebreid ontdekt.

Je start de reis in Hanoi. Hier wijd je de eerste paar dagen aan het acclimatiseren en wennen aan een nieuw klimaat en een hele nieuwe cultuur. De dagen erna gaat de rondreis echt van start. Zo ga je naar een lokale vallei, ga je raften op de Xia-rivier, ontdek je het populaire Halong Bay en ontdek je ook nog een prachtig snorkelgebied. Er is bijna geen meer afwisselende reis dan de reizen naar Vietnam. Als je een vol programma niet heel erg vind, dan zijn deze reizen een onwijs leuke overweging!

Mee naar avontuurlijke landen buiten Europa of toch binnen Europa verblijven?

Voor het eerst met een groepsreis naar een verre reisbestemming gaan, kan best spannend zijn. Maar hoe weet je nu of je toch liever binnen Europa blijft of niet. Als je het spannend vind en nog nooit mee bent geweest met een groepsreis, dan kan het verstandig zijn om eerst mee te gaan met een reis binnen Europa. Groepsreizen voor jongeren kunnen best intensief zijn. Programma’s zijn vol en met een grote groep is het wat lastiger om nu je rust te pakken. Toch is reizen in groepsverband heel leuk en vinden we zeker dat je het een keer gedaan moet hebben. Of dit nu naar Europa is of naar een avontuurlijke bestemming zoals hierboven vernoemd is, is inderdaad een eigen overweging!