Outdoor vakantie boeken
Image default
Vakantie

Beleef een onvergetelijke vakantie op het prachtige Bali

Voor heel wat mensen geldt dat ze Bali bestempelen als niets meer of minder dan een absolute droombestemming. Dat kunnen we ook best begrijpen. Ondanks het feit dat het eiland niet het grootste is van Indonesië is het met absolute zekerheid wel het populairste. Wanneer we dieper ingaan op de toeristische troeven van dit eiland zal duidelijk worden dat dit ook helemaal niet hoeft te verbazen. Het vulkanische eiland beschikt namelijk over een groot aanbod aan natuurpracht. Je kan er dan ook niet alleen verdwalen (beter niet) in tropische regenwouden, wat bovendien ook te denken van de paradijselijke stranden die je er aantreft? Als klap op de vuurpijl zijn verspreid over het eiland ook heel wat prachtige watervallen terug te vinden. In ieder geval, wil jij ook graag een onvergetelijke vakantie in Bali kunnen beleven? Blijf dan vooral verder lezen!

Een heerlijke vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars

De tropische onderwaterwereld staat er algemeen om bekend één van de meest interessant te zijn op deze planeet om ontdekt te worden door snorkelaars en duikers. Wellicht zullen we je hiermee maar weinig nieuws vertellen. Op verschillende plaatsen rondom Bali is het zo dat je uitstekend kennis kan maken met deze boeiende onderwaterwereld. Heb je nog nooit eerder gedoken, maar ben je van plan om dat voor het eerst te doen tijdens je vakantie op Bali? Ook dat is geen enkel probleem. Je zal namelijk tot de vaststelling komen dat er verspreid over het eiland tal van verschillende duikscholen zijn terug te vinden die jou daarbij kunnen helpen.

Ontdek de prachtige tempels van Bali

Er zijn heel wat verschillende sterke troeven die worden toegeschreven aan het eiland Bali. Eén van deze troeven heeft betrekking tot de aanwezigheid van heel wat prachtige tempels. De zogenaamde Besakih tempel is ongetwijfeld de belangrijkste van het hele eiland. Het prachtige bouwwerk is terug te vinden op de vulkaan Mount Agung. De laatste uitbarsting van deze vulkaan dateert al van het jaar 1963. Toen stroomde er lava om de tempel heen wat door de locals werd bestempeld als een teken van de goden. Andere tempels die je op dit prachtige eiland kan bezoeken zijn onder meer:

  • Ulun Danu;
  • Lempuyang;
  • Het complex van Gunung Kawi;

Het bijzondere aan de tempel van Ulun Danu op Bali is terug te vinden in het feit dat ze grotendeels is gelegen in het water van het zogenaamde Bratan-meer. De bouw van de tempel gebeurde ter ere van Dewi Danu. Dit is de godin van de rivieren, meren en het water. Tot op de dag van vandaag is het zo dat er nog steeds heel wat boeren komen bidden in deze tempel. Het water is namelijk van cruciaal belang voor de landbouw in de streek.

Nog zoveel meer om te ontdekken

Sinds jaar en dag is Bali één van de populairste vakantiebestemmingen op deze planeet. Dat is niet meer dan logisch. Een belangrijk deel van deze populariteit is te wijten aan het feit dat deze vakantiebestemming zo ongelofelijk veelzijdig is. Niet alleen tref je er meer dan voldoende plaatsen en locaties aan om te gaan bezoeken, ook wanneer je gewoon even lekker wil vertoeven aan één van de vele stranden is dat zonder probleem mogelijk. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je een onvergetelijke vakantie wil beleven is het zeker aan te raden om een bezoek aan Bali te overwegen.