Outdoor vakantie boeken
Image default
Vakantie

Waarom je dit jaar naar een Italiaanse camping moet

Nog nooit gekampeerd in Italië? Zonde. De Adriatische kust heeft namelijk alles in huis voor de perfecte zomervakantie. Al in de tijd van de oude Romeinen was de uitgestrekte Italiaanse kust voor de Adriatische Zee dé vakantiebestemming bij uitstek. Niet gek ook. Het mediterraan klimaat garandeert altijd warme zomers en zachte winters.

Vandaag verleiden de stranden van de ‘Mare Adriatico’ nog steeds bosjes toeristen. Het voortreffelijk campingaanbod is daar niet vreemd aan. Het kustgebied telt verschillende prijswinnende viersterrencampings, zoals Camping Tahiti Village

De Adriatische Zee

De Etrusken stichtten langs de noordkant van het Apennijns Schiereiland al in de 6de eeuw voor Christus de havenstad Adria. Vandaar ook de naam van het uitnodigende zoutwater dat aan deze uitgestrekte Italiaanse kust kriebelt: de Adriatische Zee. Vandaag vind je het stadje Adria enkele tientallen kilometers landinwaarts. De wispelturige geologie van de zeebodem heeft al die eeuwen tenslotte niet stilgezeten.

De glinsterende goudgele stranden en het rustige aflopende helderblauwe water van deze randzee van de Middellandse Zee zijn gelukkig gebleven. Net als de historische steden en pittoreske dorpjes die in het binnenland getuigen van de rijke Italiaanse kunst- en cultuurgeschiedenis. De lange kustlijn loopt namelijk langs verschillende regio’s met elk hun bijzonderheden.

Denk maar aan Veneto, met zijn wereldberoemde kanaalstad Venetië en de Venetiaanse Riviera. Of Le Marche en Abruzzen. En wat ruikt daar zo overherlijk naar zilte parmaham, op houten vaten gerijpte Balsamico, Parmezaanse kaas en Bolognesesaus? Dat moet wel de regio Emilia-Romagna zijn! 

De regio Emilia-Romagna

De keuken van de Noord-Italiaanse regio Emilia Romagna herberg tal van culinaire sterkhouders. Deze welvarende regio haalt zijn economische rijkdom dan ook grotendeels uit de lokale landbouw. Op de glooiende zonovergoten heuvels groeien de druivenranken die jaarlijks heerlijke Noord-Italiaanse wijnen als Lambrusco opleveren.

Maar het lekkers komt niet alleen uit de grond gekropen. Vissers varen sinds mensenheugenis de ‘Mare Adriatico’ op voor maritieme delicatessen als ansjovis, sardientjes, tonijn, inktvis en allerlei sappige schaaldieren.

Een camping als ideale uitvalsbasis

Een camping aan de Adriatische kust vormt de ideale uitbasis voor je gevarieerde vakantie in deze regio. De prijswinnende Camping Tahiti Village ligt in Lido delle Nazioni, een hoogst aangenaam plaatsje helemaal boven in de laars van Italië. Natuurliefhebbers komen tot rust in het nabijgelegen groen van het Parco del Delta del Po en Parco Regionale Veneto del Delta del Po.

Verstokte cultuurliefhebbers kunnen op hun beurt door de rijke Italiaanse geschiedenis grasduinen tijdens een bezoekje aan Venetië, Bologna, Ravenna en Ferrara. UNESCO had er destijds een vette kluif aan, om al de stenen bijzonderheden van deze steden op haar Werelderfgoedlijst te zwieren. Al zullen jongeren meer heil zien in het uitgaansleven en de badplaats van de drukbezochte renaissanceparel Rimini. Kleinere belhamels gaan dan weer compleet loos in lokale waterpretparken als Mirabilandia en Fiabilandia.

Zorgeloos relaxen

Vergeet natuurlijk ook niet de essentie van je vakantie aan de verlokkelijke Adriatische kust. Eens zorgeloos relaxen. Daarvoor hebben Italiaanse viersterrencampings als Tahiti Village uiteraard de nodige accommodatie in huis. Denk aan drie zwembaden, een privé-strand, kinderanimatie en een altijd welgekomen wellness.

https://www.allcamps.nl/