Outdoor vakantie boeken
Image default
Gezondheid

Wat is een tennisarm precies?

Weet je wat een tenniselleboog is? Als je ooit getennist hebt of een andere sport hebt beoefend waarbij je jouww arm gebruikt, dan loop je het risico deze blessure op te lopen. Een tennisarm is een aandoening die de spieren en pezen in je arm aantast en pijn en ontsteking veroorzaakt. In dit artikel bespreken we de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden van een tennisarm.

Wat is een tennisarm?

Een tenniselleboog of tennisarm wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen van de arm en de pols. Dit kan gebeuren wanneer je tennist of andere sporten beoefent, maar het kan ook ontstaan door het doen van alledaagse activiteiten, zoals schilderen of het gebruiken van een computer. De aandoening komt vaker voor bij mensen die ouder zijn dan 40 jaar, maar iedereen kan er last van krijgen. Symptomen zijn pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, zwakte in de arm, en een branderig gevoel. Behandelingsmogelijkheden zijn rust, ijs, warmtetherapie, en oefeningen. Als deze de symptomen niet verlichten, moet je misschien naar een dokter gaan voor verdere behandeling, zoals fysiotherapie of een operatie.

Wat kun je eraan doen?

Als je denkt dat je misschien een tenniselleboog hebt, is het belangrijk dat je je meteen laat behandelen, zodat je verdere blessures kan voorkomen en je favoriete bezigheden weer op kan pakken. Als je pijn in je elleboog hebt die langer dan een week aanhoudt, ga dan naar een dokter. Die kan de diagnose tenniselleboog stellen met een lichamelijk onderzoek en röntgenfoto’s. De behandeling begint meestal met rust en ijs, gevolgd door warmtetherapie en oefeningen. Als deze de symptomen niet verlichten, moet je misschien naar een fysiotherapeut voor verdere behandeling. Een operatie is alleen nodig in ernstige gevallen, wanneer andere behandelingen hebben gefaald.

Tennisarm is een aandoening die pijnlijk en moeilijk te behandelen kan zijn, maar er zijn mogelijkheden om je te helpen verlichting te vinden.