Outdoor vakantie boeken
Image default
Vakantie

Outdoor vakantie: Griekse Eilanden

Outdoor vakantie: Griekse Eilanden

Lekker op vakantie in de zomer, maar waar moeten we dan aan denken? Ieder besteed zijn vakantie op een andere manier en gaat naar een andere vakantiebestemming. Per bestemming zijn er ook nog volop mogelijkheden aan soorten accommodaties.

Kies je voor vrijheid, dan ga je voor een vakantie op basis van logies. Kies je voor wat meer luxe, dan neem je er ontbijt bij (logies + ontbijt). Completer wordt het met een hotel waarbij je op basis van halfpension of all inclusive verblijft. En juist dit type verzorging is allesbepalend voor de vrijheid tijdens je vakantie. Wil je veel zien en beleven (outdoor), dan volstaat logies, al dan niet met ontbijt prima. Dure all inclusive hotels verlaat je niet de hele dag om bijvoorbeeld de Griekse Eilanden te verkennen.

Outdoor vakantie: Griekse Eilanden

Een selectie aan bestemmingen in Griekenland vind je op https://vakantievergelijker.online/griekenland/. Zo krijg je een goede indruk van de soorten eilanden. Vanzelfsprekend beschikken ze allemaal over mooie stranden, vaak kiezelstranden, maar verschillen toch veel van elkaar. We pikken er 2 uit, Kos en Lesbos.

Kos

Het griekse Eiland Kos kan je uitstekend met de fiets gaan ontdekken. De hoofdstad is Kos-Stad met vele archeologische bezienswaardigheden en monumentale panden. En als het om de natuur gaat kan je dit eiland als 3 verschillende delen zien: * Dikeos (enorme berg) * Psalidimeer * Aliki wetlands Flamingo’s en pelikanen zijn er dan ook volop te spotten. Bij de kust komen ook verschillende zeeschildpadden voor.

Lesbos

Alhoewel dit zeker bij Griekenland hoort, ligt het toch echt heel erg dicht bij de Westelijke kant van Turkije. Dit is qua oppervlakte het 3e grootste eiland en bestaat uit veel begroeiing. Olijfbomen en pijnbomen tref je op alle plekken op het eiland Lesbos. Wat mooi is om te zien zijn de versteende bomen midden op het eiland, ontstaan door een vulkaanuitbarsting.

Verder is het landschap enorm gevarieerd, waardoor het reizigers vanuit de hele wereld naar Kos lokt. Vanzelfsprekend past hier dan ook een type soort accommodaties bij. Niet de luxe all inclusive hotels, maar voornamelijk kleinere accommodaties. Enkele van deze accommodaties staan op Vakantievergelijker: https://vakantievergelijker.online/griekenland/lesbos/ . Hotels waarbij je zelf het type verzorging kan kiezen, compleet qua voorzieningen maar alsnog redelijk basic in deze luxe tijden.