Outdoor vakantie boeken
Image default
Sport

Summerproof met circuit training

Eindelijk is het zo ver. De blaadjes komen aan de bomen, de zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen lopen op. De zomer komt er weer aan! Misschien betekent dit voor jou een moment van paniek. Want van die goede voornemens is niet veel overgebleven. Wil je toch werken aan je summer body voor aankomende vakantie? Misschien is het nog niet te laat. Circuit training is de snelste en meest effectieve manier om aan je fitnessdoelen te werken. Stap ook vol zelfvertrouwen in je zomerse outfit.

Maak kennis met circuit training

Circuit training groeit met de dag in populariteit. En dat vinden wij niet zo gek. Het is namelijk de meest effectieve manier van trainen. Dit bespaart je een hoop tijd in de sportschool. Al binnen een half uur sta je voldaan weer buiten en heb je jouw volledige lichaam getraind. Een circuit bestaat vaak uit 8 verschillende oefeningen. Iedere oefening richt zich op een andere spiergroep. Zo is het makkelijker om alles wat je in je hebt te geven binnen een workout. Doordat je de oefeningen direct achter elkaar doet, is het tegelijkertijd de perfecte manier om aan je conditie te werken. Ideaal!

De trainingsvorm om vetmassa te verminderen en je stofwisseling te verbeteren

Veel mensen gaan naar de sportschool omdat ze een specifiek doel voor ogen hebben. Maar gaan vaak zonder plan aan de slag. Het gevolg? Je bent enorm veel tijd kwijt in de sportschool zonder dat je dichter bij je doel komt. Wil je summerproof worden? Dan is een optimale stofwisseling en vetverbranding de manier om dat te bereiken. De combinatie van krachttraining en cardio zetten dit in gang. Daardoor behaal je in minder tijd het doel wat je voor ogen hebt. Train slimmer, niet harder. 

De voordelen van circuit training

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben we nog een paar niet te missen voordelen waarom we zo enthousiast zijn over circuit training. Probeer het eens een keer. Wie weet verbaast het je. Neem vooral een vriend of vriendin mee. Samen sporten motiveert meer dan alleen naar de sportschool gaan.

 

Kies voor circuit training omdat:

  • Het geschikt is voor ieder trainingsniveau.

  • Een laagdrempelige manier van sporten. 

  • Tot 5 keer effectiever dan de traditionele manier van sporten. Dus krijg tot 5 keer sneller je summer body!

  • De perfecte combinatie om aan je spierkracht én je conditie te werken. 

  • Wachttijden en bezette machines zijn verleden tijd. 

  • Binnen 30 minuten heb je jouw hele lichaam getraind.

  • Minimale kans op blessures omdat je verschillende spiergroepen traint.

  • Haal het maximale uit iedere workout.

 

Al met twee keer in de week circuit training ga je de verschillen merken. Wacht niet te lang en pak je kans om de beste versie van jezelf te zijn op vakantie. Dat zijn nog eens vakantiefoto’s waar je graag naar terugkijkt.