Outdoor vakantie boeken
Sport

Steppen is ook voor volwassenen

Steppen is voor kinderen. Dat is wat de meeste volwassenen denken, maar niets is minder waar. Ook voor volwassenen is steppen een super leuke bezigheid. Wat niet veel mensen weten is dat steppen ook een hoop voordelen met zich meebrengt. Als je wilt weten wat die voordelen precies zijn en waarom steppen juist voor volwassenen zo geschikt is, lees dan vooral verder.

Wat is een step voor volwassenen?

Een step voor volwassenen is een step die er anders uitziet dan een step die de meeste mensen voor ogen hebben. Hij is namelijk een stuk groter dan een normale step met wielen die lijken op die van een fiets. Vaak is het voorste wiel groter dan het achterste wiel. Doordat deze wielen zo groot zijn kunnen er ook hogere snelheden worden behaald dan op een kleine/normale step. Daarnaast zit er een rem op de step, zoals we die kennen van een fiets. Een step voor volwassenen kun je ook wel een beetje vergelijken met een fiets. Vanwege het lage zwaartepunt is een step wel een stuk stabieler dan een fiets. op een step voor volwassenen kunnen langdurig snelheden tot wel 30 kilometer per uur worden behaald.

Afvallen en conditie

Steppen geeft je niet alleen veel plezier, maar is ook nog eens hartstikke gezond. Steppen is de meest veilige manier om je conditie mee op te bouwen. Daarnaast verbrand je op de step meer calorieën dan je verbrand op de fiets. De step is dus een zeer effectief middel voor als je wilt afvallen. Bijvoorbeeld verbrand iemand van 75 kilogram met een uurtje steppen en een snelheid van 18 kilometer per uur wel 820 calorieën. Op een fiets is dat met 20 kilometer per uur maar 600 calorieën. Dit komt, omdat je op de step meer spiergroepen gebruikt dan op de fiets. Ook werk je aan je balans tijdens het steppen. De step is dus een stukje intensiever en beter voor het opbouwen van je conditie en verbranden van calorieën.

Geen blessures

Een ander erg groot voordeel van een step is dat met steppen bijna nooit blessures voorkomen. Het is dan ook de meest veilige manier om je conditie mee op te bouwen. Dit komt, doordat je spieren, pezen en gewrichten niet zwaar worden belast op de step. Ook ligt er een lagere druk op je knieën dan bijvoorbeeld bij fietsen of hardlopen. Daarnaast kun je de beweging en belasting aanpassen aan een (eventuele) blessure of bewegingsbeperking.

Benieuwd naar het aanbod van Stepsonline? Bekijk dan de website! 

https://stepsonline.nl/