Outdoor vakantie boeken
Image default
Sport

Ontdek de nacht met een nachtkijker

De nacht is voor velen één van de meest mysterieuze momenten van de dag. Sommige mensen houden van de nacht en anderen houden meer van de ochtend. Mensen die van de nacht houden kunnen houden van een goed feest in de nacht, maar ze kunnen ook genieten van de sterren en andere objecten in de nacht. Om in de nacht te kijken kun je gebruik maken van een nachtkijker. Hier wordt uitgelegd hoe deze werkt en welke verschillende soorten nachtkijkers er zijn waar u gebruik van kunt maken, zodat u vanaf nu altijd in de nacht kunt kijken. Mocht u hiervan houden.

 

Hoe werkt het?

Nachtkijkers zijn ook te omschrijven als een versterker voor restlicht. Dit komt doordat ze licht uit de omgeving absorberen, zoals maanlicht of infraroodlicht. Dit betekent dat er wat restlicht moet zijn, anders is een nachtkijker nutteloos. In dit geval kunt u het beste kiezen voor warmtebeeldcamera’s. Zelfs bij overmatige verlichting (bijvoorbeeld felle koplampen) is een nachtkijker nutteloos. Als u een nachtkijker draagt, kunt u geen normale kleurenafbeeldingen zien, alleen afbeeldingen met groene (of in zwart-wit) afbeeldingen. Ze zetten afbeeldingen om in verschillende groene tinten omdat het menselijk oog de meeste tinten groen kan onderscheiden dan andere kleuren. Ook sommige dieren maken gebruik van deze techniek.

 

 

Verschillende soorten nachtkijkers

Er zijn verschillende soorten nachtkijkers. De eerste is de monoculaire. Het heeft maar één buis die het resterende licht versterkt, wat betekent dat je er maar met één oog doorheen kunt kijken. Een tweede optie is de verrekijker. Het bestaat uit twee buizen waardoor je er met beide ogen doorheen kunt kijken. Hoewel het duurder is in vergelijking met de monoculaire, is het comfortabeler. De derde vorm van nachtkijkers die onderscheiden kan worden is deze nachtkijker. Deze zijn speciaal ontworpen voor gebruik op een geweer. Dit maakt het de beste keuze voor degenen die op jacht willen gaan. Nachtzicht kan ook een goede optie zijn voor de jacht.

https://www.jvs-outdoor.eu/nachtkijker