Outdoor vakantie boeken
Vakantie

Op naar de zon!

Wie kan er niet genieten van een zonnige dag? Als de zon schijnt, worden alle kleuren intenser en ziet alles er helderder uit. Niet alleen is zonlicht mooi, maar het is ook nodig voor je gezondheid. Op Wikipedia worden verschillende gunstige effecten van zonlicht op je gezondheid genoemd. Een bekende is dat zonlicht zorgt voor het aanmaken van vitamine D, wat onder andere goed is voor je botten.

Zonloze maanden

Het is dus duidelijk wat we niet zonder zonlicht kunnen. Maar in de koude wintermaanden zien we de zon soms dagenlang niet. Het kan soms zijn dat je in het donker vertrekt en in het donker thuis komt. Daarnaast zijn veel dagen in de winter bewolkt, waardoor je het zonnetje nauwelijks kunt zien. Ook is de zon minder krachtig, aangezien hij in de wintermaanden verder van ons land staat. Op het moment dat hij dan even tevoorschijn komt, voel je hem nauwelijks.

Zonvakantie

In die koude wintermaanden is het heerlijk om er even tussenuit te gaan naar een warmer plekje. Even je huid laten herinneren hoe zonlicht ook alweer voelt. Even genieten van de warmte en extra veel vitamine D aanmaken. In de koude, gure maand februari zijn er veel plekken in de wereld waar het helemaal niet zo grijs is. Op Zonvakantie-februari.nl vind je een hele lijst met landen waar het minstens 20 graden warm is.

In de tabel kun je zien hoeveel kans op regen er in die landen is, om je zo veel mogelijk zongarantie te geven. De vliegtijden staan in dezelfde tabel beschreven en je vindt er ook informatie over de kosten van je verblijf. De bestemmingen lopen uiteen van Portugal tot Mexico en van Italië tot Thailand. Zo zit er wat bij voor ieder budget en voor ieder wat wens. Op naar de zon dus!