Outdoor vakantie boeken
Image default
Vervoer en transport

Met motorboot varen in Nederland

Heb je onlangs een mooie motorboot aangeschaft en ben je benieuwd wat mooie vaarroutes zijn in Nederland? Of ben je van plan een motorboot aan te schaffen, maar twijfel je of Nederland genoeg te bieden heeft? Dan hebben wij een aantal goede tips voor mooie routes geheel in eigen landUiteraard zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een motorboot hebt. Wij vertellen je een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten.  

Hoe snel mag je varen in Nederland? 

Hoe hard je in Nederland mag varen hangt soms van de plek af waar je vaart. Over de grachten in Amsterdam mag je bijvoorbeeld veel minder hard varen dan op een groot meer in Friesland, maar ook in Amsterdam zijn uitzonderingen. Op sommige plekken mag je bijvoorbeeld iets harder dan op andere plekken. Om die reden is het sowieso altijd handig om de lokale regels te checken wanneer je ergens gaat varen.  

Over het algemeen geldt in Nederland een maximale snelheid van 20 kilometer per uur. Toch is het op sommige plekken anders aangegeven. Op sommige plekken in Nederland mag je harder dan 20 kilometer per uur, maar op veel plekken ook zachter. Denk hierbij aan snelheden van 15, 12 en 9 kilometer per uur. Wil je weten hoe hard je waar mag? Raadpleeg dan de online snelvaartkaart. Let wel op dat wanneer je harder dan 20 kilometer per uur wilt varen, je een vaarbewijs nodig hebt. Dit is ook het geval wanneer je motorboot langer dan 15 meter is. 

Mooie vaarroutes in Nederland 

In Nederland zijn prachtige vaarroutes. Zo is er in vrijwel iedere provincie wel een mooie plek om te varen. Denk bijvoorbeeld aan de Elfstedentocht in Friesland die normaal gesproken op schaatsen wordt gedaan. Ook in Zeeland, Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland zijn prachtige vaarroutes.  

Motorboot kopen in Nederland 

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een motorboot in Nederland? Raadleeg dan altijd een jachtmakelaar. Dolman Yachting is bijvoorbeeld een jachtmakelaar in Zeewolde die je kan helpen bij het maken van een goede keuze voor een motorboot. De vakkennis die een jachtmakelaar heeft is namelijk uitermate belangrijk wanneer je een motorboot wil kopen. Zij hebben vaak jaren ervaring in de in- en verkoop van motorboten. Om die reden kunnen zij jou uitstekend helpen bij het kopen van een motorboot.  

Voordelen op van een jachtmakelaar  

  • Fiscaal advies 

  • Ondersteuning bij koopproces 

  • Hulp bij transport  

  • Hulp bij vinden van ligplaats of stalling  

  • Professionele begeleiding en advies 

  • Vakkennis 

Uiteraard koop je je motorboot gewoon in Nederland aangezien wij Nederlanders wereldwijd bekend staat om zijn vele botenbouwers. Dat maakt het aanbod in Nederland ontzettend groot, ook voor gebruikte boten waarvan een groot in deel vaak goede staat verkeren.