Outdoor vakantie boeken
Image default
Vervoer en transport

Op vakantie gaan met je eigen boot

Hoe vet is het om je eigen boot door heel Nederland te varen en dan vervolgens aan te meren bij je eigen vakantie huisje. Op vakantie gaan in eigen land met je eigen bootje. Hoewel dat als muziek in de oren klinkt voor elke booteigenaar. Is het wel goed om je af te vragen of het mogelijk is. Misschien zijn er wel regels aan verbonden of kost het veel tijd om zo een reis voor te bereiden. In dit artikel zoomen we in op deze vraagstukken. 

Is mijn boot geschikt? 

De eerste vraag die je je moet stellen is of jouw boot wel geschikt is om mee op vakantie te gaan. Natuurlijk is het niet handig om met een open boot te gaan varen zeker niet in Nederland. En een klein open bootje heeft misschien ook niet voldoende vermogen om zolang en zo ver mee te varen. Daarnaast moet je je ook afvragen of je boot goed genoeg vaart voor lange afstanden. Je wil niet halverwege stil komen te staan met motorpech of een andere problemen. 

 

Ben je van plan ver te reizen laat dan voor de zekerheid een check uitvoeren dan weet je in ieder geval dat je boot de reis aan kan. 

Goede voorbereiding 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Net zoals je met het vliegtuig of de auto op vakantie gaat moet je voor een boot reis ook het een en ander voorbereiden. Zorg ervoor dat je nog even inkopen doet bij Bootschappen Watersports. Deze webshop heeft alles wat je nodig hebt voor je boot. Controleer ook of je nog voldoende fenders hebt op je boot en of ze wel goed zijn. Anders kan je het beste een nieuwe fender kopen voordat de reis van start gaan. 

 

Een ander belangrijk punt is dat je weet waar je mag varen en hoe je aankomt op je eindbestemming. Het is handig om van tevoren uit te zoeken op welke kanalen je mag varen en welke sluizen daar zijn. Boek ook alvast ruim van tevoren een plekje in de haven voor als je wil overnachten of even wil aanmeren. 

 

Hou één week van tevoren het weerbericht goed in de gaten. Wanneer het slecht weer wordt is het niet verstandig om te gaan varen. Houdt hier alvast rekening mee tijdens het plannen van de vakantie.

Waar kan je heen varen?

Over het algemeen kan je in Nederland overal heen varen. En er zijn ook voldoende havens waar je kan aanmeren. Ook zijn er in Nederland genoeg vakantie parken waar je welkom bent met je eigen boot. Sommige mensen vinden het leuk om spontaan te kijken waar ze uit komen. We adviseren wel om alvast te kijken naar havens in de buurt. Als het weer ineens omslaat dan wil je wel veilig ergens kunnen aanmeren. 

 

Naast een vakantie in eigen land met de boot is het zelfs mogelijk om naar het buitenland te varen. Denk bijvoorbeeld aan Engeland, België of Frankrijk. Als je dat van plan bent is het goed om jezelf te informeren in de regels van het land. 

 

https://www.bootschappen.nl/