Outdoor vakantie boeken
Auto's en Motoren

Autoverzekeringen voor senioren; hier moet je goed op letten

Is het voor iedereen even makkelijk om een autoverzekering af te sluiten? Nee, dat is zeker niet het geval. Alleen voor mensen met een ‘middelbare’ leeftijd is het eigenlijk makkelijk om een autoverzekering af te sluiten. Voor zowel jongeren als voor senioren kan het in bepaalde situaties behoorlijk lastig zijn.

Veel schadeclaims

Een autoverzekering voor een senior afsluiten brengt dus ook de nodige uitdagingen met zich mee. Dat is zeker het geval als je als senior zijnde in de afgelopen jaren veel schadeclaims ingediend hebt. Ook al komt dit puur door pech, gaat een verzekeringsmaatschappij hier kritisch naar kijken. Zo kun je in sommige gevallen bijvoorbeeld een test uit moeten voeren. Ook kan het mogelijk zijn dat de verzekeringsmaatschappij om een periodieke herkeuring vraagt.

Rijbewijs verlengen

Ook kijken sommige verzekeringsmaatschappijen naar jouw rijbewijs. Is jouw rijbewijs bijvoorbeeld nog maar 3 maanden geldig? Dan kan een verzekeringsmaatschappij afdwingen dat je direct een keuring uit laat voeren. Op basis van deze keuring kan vastgesteld worden of je jouw rijbewijs nog kan verlengen. Mocht dat onverhoopt niet meer het geval zijn, gaat een verzekeringsmaatschappij zijn vingers ook niet branden aan een dergelijke kortlopende autoverzekering.

Houd rekening met een hogere premie

Tot slot is het ook nog goed om rekening met een hogere premie te houden. Veel verzekeringsmaatschappijen geven namelijk aan dat veel schades door ouderen mensen gereden worden. Ook als jij nóóit schade rijdt, kan dit voor jou – als senior zijnde – dus voor een hogere premie zorgen.

Hoe je de premie van de autoverzekering alsnog zo laag mogelijk kunt houden? Dat doe je eigenlijk door een goed vergelijk te maken tussen de verschillende autoverzekeringen. Bepaal naar welke dekking jouw voorkeur gaat en maak vervolgens een vergelijk tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij ook goed op de verschillende verzekeringen die aangeboden worden; zo vind je bijvoorbeeld bij ASR-autoverzekering meerdere soorten verzekeringen.

Moraal van het verhaal: doe goed onderzoek naar de verschillende mogelijkheden die je hebt. Accepteer tevens dat de premie relatief gezien hoog uit gaat vallen; hier doe je helaas niks aan. Alleen als je veel schadevrije jaren opgebouwd hebt, kun je mogelijk van een hele voordelige premie genieten!