Outdoor vakantie boeken
Image default
Bedrijven

Wanneer geen mediator?

Er zijn een hoop situaties wanneer het handig of fijn is om een goede mediator uit Haren in te schakelen. Echter zijn er ook gevallen waarbij het helemaal niet handig is, maar dit kant wordt bijna nooit besproken. Vandaar dat we nu een paar situaties gaan doornemen waarbij het niet de beste keuze is om een mediator om hulp te vragen. Een van de belangrijkste dingen is dat beide partijen met elkaar willen overleggen en bereid zijn om naar elkaar te luisteren. Als één van de twee op voorhand al zegt dit niet te willen, kan je beter geen proces in gaan.

Willen jullie echt?

Het is namelijk van belang dat beide partijen ter waarde van inzien om hulp te zoeken. Als iemand niet wil praten zal dit alleen nog maar meer spanningen en frustraties opleveren waardoor de situatie niet zal verbeteren. Sterker nog, door dit soort dingen dan op te zoeken wordt de ruzie wellicht alleen maar groter en dat is iets wat je wil voorkomen. Het is noodzakelijk dat iedereen er de meerwaarde van inziet om een mediator uit Haren in de schakelen. Je kan iemand niet dwingen om te praten of iets los te laten, dus dit zal echt vanuit iedereen zelf moeten komen.

Eén tegelijk aan de slag

Als er al een rechter betrokken is bij de situatie is het niet nodig om ook nog een mediator uit Haren er bovenop te zetten. Er is al iemand met de zaak bezig dus om dan nog extra hulp te vragen is teveel van het goede. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat dingen door elkaar gaan lopen en dat jullie heel vaak hetzelfde verhaal moeten vertellen. Kijk eerst wat er verandert met de hulp van de rechter. Als dit alsnog op niks uitloopt kan je er altijd nog voor kiezen om toch nog aan te kloppen bij de mediator uit Haren. Let er dus zelf op dat je geen overhaaste keuzes maakt om dingen op te lossen.