Outdoor vakantie boeken
Sport

Oranje rood hockeyt op top niveau in de Hoofdklasse

Oranje Rood is de hockeyclub uit Eindhoven. In het huidige hockeyseizoen dat net ten einde is, hebben de hockey dames van Oranje Rood (de D1) zich ook nog eens geplaats voor de Play-offs. Het kenmerkende van de wedstrijd was dat er in de rust afscheid is genomen van Heren 1 spelers Robert van der Horst, Bob de Voogd, Rashid Mehmood en Rizwan Muhammad. Ze gaan de club verlaten. De play-off wedstrijd van de D1 was tegen AHBC uit Amsterdam. De dames uit Eindhoven hadden de wedstrijd verloren. Dat maakt de dames van AHBC de kampioen van Nederland voor het seizoen 2018-2019 en Oranje Rood heeft als het ware zilver gekregen, een 2e plek. Wat uiteraard een gemiste kans is voor de Eindhovense hockey dames.

 

De Heren 1 van Oranje rood hebben het minder gedaan. Desalniettemin dat ze niet in de top 3 zijn geëindigd is het wel een stabiele middenmotor geweest in het afgeopen seizoen. Ze eindigden op de 5e plek, van de hoofdklasse hockey heren. De hoofdklasse van de mannen was ook flink gedomineerd door Bloemendaal H1 en Kampong H1 die beide 51 punten hadden aan het eind van het seizoen. Ze waren vrij ‘alleen’ aan de top want de eerstvolgende clubs, HGC en Amsterdam, hadden 40 punten. De club SCHC degradeert naar de promotieklasse van de heren.

 

De club Oranje rood is al bijna 100 jaar oud. De geboortenis van Oranje Rood was op 14 oktober 1921. Dus over twee jaar hebben ze een bijzonder jubileum te pakken! De club heeft zo’n 2500 leden, wat genoeg mensen betreft.

 

Alle video’s van Oranje Rood, zowel voor de Heren 1 als de Dames 1 zijn te vinden op Eyecons. Eyecons is de volgende Netflix voor de sport en heeft alle samenvattingen, interviews en livewedstrijden van de Hoofdklasse Hockey.

https://eyecons.com/kanalen/hc-oranje-rood