Outdoor vakantie boeken
Verbouwen

Voel de warmte van een warmtepaneel

Tegenwoordig kan het allemaal. Je kan de warmte voelen vanuit jouw eigen tropische schilderij. Verwarmd met infrarood verwarming heb je een warmte paneel dat jouw woonkamer kan verblijden met optisch vermaak en een warm aangenaam gevoel.

Wat is een warmte paneel eigenlijk?

Een warmte paneel kan een spiegel zijn of een schilderij. Het komt in allerlei vormen, soorten en maten voor. Maar een ding is wel overeenkomstig. Ieder paneel verwarmt middels infrarood verwarming.

Iedere warmtepaneel heeft een eigen thermostaat

Dit is een groot voordeel omdat iedere paneel een eigen thermostaat heeft. Zo kan je iedere ruimte afzonderlijk verwarmen en hoeft dit niet meer voor de gehele woonruimte. Ben je voorlopig de gehele dag in de slaapkamer, dan kan je de slaapkamer met jouw warmtepaneel verwarmen.

Veel voordelen aan een warmtepaneel

Het voordeel van infrarood verwarmen is dat je betere luchtkwaliteit hebt, dat je minder kosten maakt en uiteindelijk onderaan de streep lekker op een meer natuurlijke manier verwarmt.

Praktisch of esthetisch

Een warmtepaneel is makkelijk weg te werken als een esthetisch stuk of als een praktische oplossing, zoals een spiegel. Zo staat er niet een lelijk stuk in de woonkamer, zoals bijvoorbeeld een losse radiator.

Energiegebruik is hoog, rendement is optimaal

Het energiegebruik van een warmtepaneel is vrij hoog. Er is een groot rendement waarbij je ervanuit kan gaan dat 96% van de opgewekte energie ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor het verwarmen van een ruimte. Dit is veel rendabeler dan bij traditioneel verwarmen.

Gebruik een warmtepaneel als bijverwarming

Ook kan je een Ecosun infraroodpaneel gebruiken als een bijverwarming. Net om bijvoorbeeld een ruimte te verwarmen dat niet genoeg verwarmd wordt met een radiator. Zoals bijvoorbeeld een atelier of een serre dat net iets te koud blijft. Of de badkamer die snel warm dient te worden, zodat je lekker kan genieten van een optimale douche.