Outdoor vakantie boeken
Image default
Woningen

Is een houtkachel kopen een milieuvriendelijke keuze?

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een houtkachel is voor veel mensen het milieu. Is een houtkachel kopen een milieuvriendelijke keuze? Een houtkachel kan zeker een milieuvriendelijke keuze zijn, maar het hangt wel af van het model en van de stooktechnieken. Bij Home Garden Shop in de regio Arnhem-Nijmegen vindt u diverse soorten houtkachels. Deze nieuwe houtkachels zijn milieuvriendelijk en de experts kunnen u voorzien van advies over milieuvriendelijk stoken.

Een energiezuinige keuze

Een milieuvriendelijke houtkachel heeft een hoog rendement. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken, wat zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee is. Let er bij het kopen van een houtkachel op dat u een modern model uitkiest met een hoog rendement. Alleen zo kan een houtkachel milieuvriendelijk zijn. Houtkachels met een laag rendement verbruiken meer hout dan nodig en stoten ook meer schadelijke stoffen uit dan nodig. Hout is een hernieuwbare energiebron en houtkachels zijn CO2-neutraal.

Veilig en milieuvriendelijk stoken

Wanneer u milieuvriendelijk wilt stoken, is het belangrijk om voor droog hout te kiezen. Vochtig of nat hout wordt namelijk niet volledig verbrand en daardoor komt er meer as in de lucht terecht. Ook is het slecht voor het milieu om behandeld, geïmpregneerd of geverfd hout te gebruiken. Het is belangrijk om correct te stoken, dus met gele, gelijkmatige vlammen. Oranje vlammen en donkere rook zijn slechte tekenen. Een ander punt van aandacht is het regelmatig schoonmaken van de schoorsteen.

Hier koopt u een milieuvriendelijke houtkachel

U kunt bij Home Garden Shop in Gendt, in Gelderland, terecht om een milieuvriendelijke houtkachel te kopen. In de showroom kunt u verschillende modellen bekijken en de experts zullen u helpen bij het maken van een keuze. Benieuwd hoe de houtkachel er in uw woonkamer uitziet? U ontvangt een persoonlijk 3D-ontwerp. Home Garden Shop verzorgt het gehele proces van sloop tot realisatie van de houtkachel.

https://homegardenshop.nl/